3. KENT VE ULAŞIM

65280c6b39b71b9991ce8d14_image5

Çok Merkezli Kent Sistemi…

Geçmişten beri küçük ve şirin kent modeli ile günümüze kadar gelen bu anlayış, Malatya’nın büyümesinin, gelişmesinin ve marka şehir hatta bir Dünya Şehri olabilme olasılığının önünde set olarak kalmıştır. Büyükşehir statüsü ile birlikte kabuğunu kırarak gelişmiş ve modern şehir yapısına ulaşabilmek için öncelikle kendi içerisinde Sosyo-Ekonomik açıdan gelişim modelini çıkartarak bu model doğrultusunda hareket planını oluşturacağız. Şehrin bir bölgede sıkışıp büyümeyi ve gelişmeyi engelleyen tek merkezli kent yapısından çıkıp çok merkezli kent yapısına dönüşmesi, vizyonel bir gelişim planı için önemli bir unsurdur. Büyükşehir olgusunun tam anlamıyla oturması ve gelişerek büyümesi için Yeşilyurt ve Battalgazi olmak üzere iki merkez ilçemizde şehir merkezleri oluşturularak Büyük Malatya’nın temellerini atmayı hedefliyoruz. Yaşanan deprem sonrası mevcut kent merkezinin yeniden yapım çalışması devam ederken diğer taraftan 2. kent merkezi belirlenerek çalışmaları başlatılacaktır. Bu çalışmayla; ·     Çok merkezli kent sistemine geçilmiş olunacaktır, ·     Yeni ve Büyük Malatya’nın temelleri atılmış olacaktır, ·     Deprem sebebiyle Mağduriyet yaşayan esnaflarımızın mağduriyetleri giderilecektir, ·     Belirli bölgede trafik yoğunluğunun önüne geçilmiş olacaktır.
yol trafik

Ulaşım ve Trafik İyileştirmesi…

Yaşanan afetten azami derecede etkilenen Malatya’da yıkım çalışmaları devam etmekte olup ara ara bu çalışmalar nedeniyle şehir yolları trafiğe kapanmaktadır. Kent içi ulaşımın rahatlatılması için yeni kent planına uygun olarak belirli ana arterler oluşturup bir an evvel aktif şekilde kullanıma açılması bununla birlikte Kuzey ve Güney Kuşak yollarının da acilen tamamlanmasıyla trafik rahatlatılacaktır. Ayrıca Kuzey Çevre Yoluna hız verilerek bir an evvel tamamlanması sağlanarak mevcut çevre yolu şehir içi ulaşıma dâhil edilecektir. Bu sayede Malatya’da yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesine ve geleceğe olan bakışının olumlu hale getirilmesine katkı sunulmuş olacaktır.

Şehrin büyük oranda ulaşım yükünü taşıyan ve mevcut çevreyolunda, Organize Sanayi Bölgesinde işe başlama ve işten çıkış saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı yaşanmakta olup TOKİ deprem konutlarının teslim edilmesiyle de şehrin batı bölgesinin daha da yoğunlaşması düşünülerek gerekli önlemlerin alınması zaruridir. Altın Kayısı Kavşağı, Fahri Kayahan Kavşağı, MAŞTİ Kavşağı, Bostanbaşı Kavşağı ve son olarak Polis Okulu Kavşaklarına alt geçit ve köprülü üst geçitler planlanacak ve çalışmalarına gecikmeden başlanılacaktır.

İnönü Caddesi ve kuşak bağlantı yolu olarak İstasyon Caddesinde iyileştirmeler yapılacaktır. Şehir Merkezi Ulaşım planlaması ile daha geniş ve rahat seyir sağlayacak planlı bir uygulama yapılarak geçmişte yaşanan trafik sorunu çözüme kavuşturulacaktır. Yeni ve Büyük Malatya vizyonuna yakışır bir kent profili ortaya çıkararak gelecek nesillere ulaştırılmak bir Malatyalı olarak en büyük sorumluluğumuzdur.

Kent İçi Ulaşım Planlaması

One Response to “3. KENT VE ULAŞIM

  • Enes Genç
    7 ay ago

    Ortada bir enek var belli. Takip ettiğim kadarıyla söylemlerinizde ve eylemlerinizde samimi bir duruş var. Umarım Aday gösterilirsiniz de Malatya hem ayağındaki kalıplaşmış prangalardan kurtulur. alışılagelmiş isimlerin çiftliği olmaktan kurtulur ve Malatyamız artık gelişen ve büyüyen bir şehir olur. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir